Opdracht & Aanleiding

Vissers Ploegmakers is een multidisciplinair aannemingsbedrijf met diverse projecten, waaronder de integrale opwaardering van de Zuid-Willemsvaart. Om een goed overzicht van de gewerkte uren en draaiuren van het materieel bij te kunnen houden werden wij gevraagd om hier een passende oplossing voor te ontwikkelen.

Hiervoor hebben wij 3 systemen ontwikkeld:

Projectsysteem
Het projectsysteem draait als basis voor de overige systemen. In dit systeem kan het back-office van Vissers Ploegmakers projecten, personeel, materiaal en materieel aanmaken.
Per project worden uitvoerders ingesteld, deze zijn verantwoordelijk voor correcte vulling van het systeem. Uitvoerders kunnen per dag de gedraaide uren, en de gebruikte materialen invullen. Hierbij kan ook een passende omschrijving worden toegevoegd zodat de klant hiervan een rapport kan opvragen.
Als alle gegevens correct zijn ingevoerd, kan het back-office deze gegevens opvragen in de vorm van diverse rapportages.

Urenregistratie
Medewerkers van Vissers Ploegmakers vulde per dag een werkbriefje in. Op dit formulier konden ze per project aangeven hoeveel uur en kilometers zij die dag gemaakt hebben. Deze werden aan het eind van de dag op kantoor ingeleverd en digitaal overgenomen door het back-office.
Om dit proces te versoepelen is er een responsive urenregistratie systeem ontwikkeld. De chauffeurs vullen hun 'werkbriefje' nu digitaal in via bijvoorbeeld hun telefoon in. Aan het eind van de week kan de medewerker de week afsluiten, er zijn dan geen wijzigingen meer mogelijk.

Chauffeursapplicatie
Om de ritadministratie te versoepelen is de chauffeursapplicatie ter leven geroepen. In iedere vrachtwagen is een tablet gemonteerd. Via deze tablet kan de chauffeur de rittijden, en vervoerde materialen registreren.
Aangekomen op plek van bestemming, kan de chauffeur diverse materialen/materialen laden en lossen en een retour/nieuwe rit starten. Als een rit wordt afgesloten worden de uren hiervan geregistreert in de Urenregistratietool.

Ieder systeem heeft zijn eigen kracht. Maar ze zijn allemaal gelinkt via een shared database.

Card image cap

Vissers Ploegmakers
Maatwerk software
Bouw

www.vissersploegmakers.nl

Ga terug naar projecten

Vragen?

Twijfel geen moment en kom in contact met ons.