Kijk uit met waar je toestemming voor geeft!

Dag,

Zou je misschien even mee kunnen kijken naar dit bestand?

<link naar een one drive bestand>

Je ontvangt zojuist bovenstaande mailtje van een van je contactpersonen. Na het klikken van de link komt er een vraag of je toestemming wil geven om dit bestand te openen. Je besluit om toestemming te geven..

Oeps! Je bent zojuist slachtoffer geworden van een phishing email.  Je hebt namelijk door toestemming te geven, iemand alle rechten over je Office365 account gegeven. Binnen een paar seconden is een soortgelijke mail naar al jouw contacten verstuurd. En mocht je voldoende rechten hebben, wordt je eigen mailbox & account volledig geblokkeerd.

Het blijft dus zaak om goed op te letten wat voor mails je ontvangt, en of hier afwijkingen in zitten. Stuurt die leverancier je nooit zulke mails en nu onaangekondigd wel? Wellicht is er dan iets mis. Mocht je een ontvangen mail niet vertrouwen? Neem dan altijd contact op met de afzender!  Let ook altijd goed op waar je toestemming voor geeft! Zo zijn er bijvoorbeeld zaklamp apps voor je mobiele telefoon die toestemming vragen voor je complete belgeschiedenis...

Bron / Meer informatie: 
https://dutchitchannel.nl/638482/hackers-nemen-via-legitieme-links-microsoft-office-account-over.html

 


Geschreven door:
Geert Jaminon
Datum:
14 februari 2020

Vragen?

Twijfel geen moment en kom in contact met ons.