Bastion 365

Veilig mailen met Microsoft 365

Het is altijd lastig hoe om te gaan met het versturen van gevoelige informatie per mail. Vooral als het bijvoorbeeld vertrouwelijke medische gegevens zijn. Gelukkig is er sinds kort een oplossing in de vorm van Bastion 365 en kunnen wij deze oplossing ook aanbieden aan onze klanten.

Hoe werkt Bastion 365 in de praktijk?

Bastion 365 wordt gekoppeld aan een Microsoft 365 mailserver en werkt 24/7 zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen. Berichten met vertrouwelijke medische informatie worden direct en automatisch gefilterd en veilig verzonden middels een beveiligde verbinding via Bastion 365.

Bastion 365 controleert of het domein van de ontvanger NTA-gecertificeerd is. Als dit het geval is, wordt het bericht volgens NTA 7516 veilig afgeleverd. Ook voor het ontvangen van berichten met patiëntinformatie vanuit andere zorgverleners geldt hetzelfde: systemen herkennen dat een maildomein NTA-gecertificeerd is en leveren zonder vertraging de berichten af. Met Bastion 365 mailt je direct met NTA 7516 gecertificeerde mailsystemen zoals bijvoorbeeld ZorgMail en Zivver.

Bij bijvoorbeeld het mailen van medische gegevens naar een Gmail-account van een patiënt, voldoet het domein van de ontvanger niet aan NTA 7516. In dat geval wordt een bericht in een beveiligde omgeving geplaatst en krijgt de patiënt toegang met een code die hij of zij per sms ontvangt.

En de kosten? Ook die vallen reuze mee. Gewoon en vast bedrag per mailbox per maand.

Al met al een moeilijk en technisch verhaal. Maar laat dat vooral niet tegenhouden. Neem gerust eens contact met ons op zodat we kunnen bekijken of Bastion 365 geschikt is voor jou of de organisatie. Na dit persoonlijke contact zal alles snel duidelijk zijn en kun je ook profiteren van deze geweldige ontwikkeling.


Geschreven door:
Renate Leppers
Datum:
04 februari 2022

Vragen?

Twijfel geen moment en kom in contact met ons.